Nieuws

De verspreiding van het virus onder controle brengen is cruciaal voor een wereldwijd economisch herstel: G20-leiders
Tijd vrijgeven: 2021-01-22 14:12:49  Hits: 32

12.jpg

De leiders van de groep 20 (G20) hebben in hun gezamenlijke verklaring benadrukt dat het dringend noodzakelijk is de verspreiding van het COVID-19-virus onder controle te krijgen, wat van cruciaal belang is voor de ondersteuning van het wereldwijde economische herstel.

Tijdens de Top van de G20 Riyad, die op zondag werd gepubliceerd, hebben de leiders van de G20 gezegd dat de pandemie van COVID-19 en de ongeëvenaarde gevolgen daarvan een ongeëvenaarde schok is die heeft aangetoond " kwetsbaarheden in onze paraatheid en reactie en onderstreept onze gemeenschappelijke uitdagingen. "

De G20-leiders benadrukten hun overtuiging dat gecoördineerde mondiale actie, solidariteit en multilaterale samenwerking vandaag de dag meer dan ooit nodig zijn om de huidige uitdagingen te overwinnen.

Zij hebben ook erkend dat connectiviteit, digitale technologieën en beleid een sleutelrol hebben gespeeld bij het versterken van het antwoord op de pandemie en het vergemakkelijken van de voortzetting van de economische activiteit.

De leiders hebben ook beloofd om wereldwijde paraatheid voor pandemieën, preventie, opsporing en respons te bevorderen, het multilaterale handelssysteem te steunen en de inspanningen om armoede te bestrijden en ongelijkheden aan te pakken, te versnellen.

De tweedaagse G20-leiders en -35;39; de top, gehouden onder het Saudische voorzitterschap, eindigde zondag.

voorgaand: Hongkong dringt er bij aan om de ...

volgende: Vaccins kunnen volgende maand kla...